Quantcast
Channel: Business Cover
Viewing all articles
Browse latest Browse all 64

Comunicarea, prin voce sau aplicații, rămâne principala utilizare a smartphone-ului

$
0
0

În ciuda transformării telefonului în computer, adică a utilizării din ce în ce mai mare a smartphone-urilor care sunt mai mult computer decât telefon, consumatorii folosesc aparatele tot pentru comunicare directă și mai puțin pentru navigare pe internet. 

Mai exact, conform ultimului studiu al Ericsson ConsumerLab, intitulat „Comunicarea în lumea aplicațiilor mobile”, peste 30% din timpul petrecut pe smartphone este dedicat apelurilor de voce, a mesajelor, a protocoalelor VOIP (precum Skype), a emailurilor și a rețelelor de socializare. Studiul analizează modul în care interacționează utilizatorii de smartphone-uri cu aplicațiile mobile și cum va arăta viitorul pe măsură ce tehnologia evoluează. Acesta relevă și variațiile în folosirea aplicațiilor mobile în funcție de limba și cultura utilizatorilor, studiul bazându-se pe datele colectate de la utilizatori de smartphone-uri din UK, SUA, India, Japonia și Coreea de Sud.

Utilizarea aplicațiilor pentru comunicare depind mult și de lățimea benzii de rețele dat fiind faptul că sunt tot timpul active.

„Pentru utilizatorul obișnuit, am descoperit că lățimea de bandă este ocupată în proporție de 40-50% de datele consumate de aplicațiile de comunicare, în timp ce datele video ocupă doar 20%”, spune Swetleena Swain, Senior Advisor, Ericsson ConsumerLab.

De asemenea, studiul demonstrează și faptul că limba și cultura ultilizatorilor influențează tiparele de comunicare și de adoptare a aplicațiilor de comunicare. Spre exemplu, utilizatorii de smartphone-uri din UK și SUA folosesc mai des apelurile de voce comparativ cu Japonia și Coreea de Sud care preferă mesajele și aplicațiile de comunicare dezvoltate local.

„În mod normal, aplicațiile din SUA sunt create pentru un public vorbitor de limba engleza, astfel încât nu este de mirare că acestea sunt folosite preponderent în țările vorbitoare de engleză”, menționează Swain.

Există un interes din ce în ce mai mare și pentru aplicațiile vizuale, precum Instagram și Pinterest, ambele bucurându-se de o creștere semnificativă în ultimele 12 luni. În mod similar, popularitatea în creștere a aplicației Snapchat arată că generația tânără preferă aplicațiile vizuale cu funcționalități îmbunătățite de securitate. Acest lucru contribuie și la scăderea utilizării Facebook-ului printre utilizatorii tineri, care nu își doresc ca părinții să le vadă postările.

Studiu anticipează și viitoare forme de comunicare, precum comunicarea cu ajutorul dispozitivelor purtabile sau roboților. Într-un studiu efectuat în zece mari orașe, jumătate din numărul total de utilizatori de smartphone-uri cred că „asistenții inteligenți” cu care se poate purta o conversație, care pot oferi sfaturi sau pot face rezervări vor face parte din viața de zi cu zi în următorul an.

Ericsson Consumer Lab - Facebook si Snapchat

Ericsson Consumer Lab – Facebook si Snapchat

Ericsson Consumer Lab - Instagram si Pinterest

Ericsson Consumer Lab – Instagram si Pinterest


Viewing all articles
Browse latest Browse all 64

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48